Alpen

De Alpen in Europa is een prachtig gebied om naartoe te gaan. Een uitgestrekt gebergte welke zowel in de zomer als in de winter een echte aanrader is. Op onze website vind u allerlei informatie voor een heerlijke vakantie naar de Alpen in elke periode van het jaar. Zomervakantie of wintersportvakantie. Bekijk de informatie over de diverse bestemmingen eenvoudig online.

Bent u op zoek naar een heerlijke vakantie / wintersport vakantie naar de Alpen dan vind u hier alle informatie die u nodig heeft. Zoekt u een hotel, vakantiehuis of anders dan vind u het hier! Of u nou graag naar de Duitse, Franse, Italiaanse, Oostenrijkse of Zwitserse Alpen wilt wij hebben hotels, vakantiehuizen, campings, appartementen en nog veel meer voor u beschikbaar. U boekt via Alpen.nl de mooiste accommodaties. Of u nu in de winter of juist in de zomer op vakantie wilt gaan. Genieten van de prachtige bergen in een mooi stukje Europa is zeker een aanrader. Vind hieronder eenvoudig de beschikbare accommodaties.

Alpen Slovenië
Vakantie Franse Alpen
Alpen Oostenrijk
Duitse Alpen
Zwitserse Alpen
Alpen Italië‎

Wandelen in de Alpen

In de Alpen kunt u schitterende wandelingen maken. Of het nu lente, zomer of herfst is, de schitterende bergweiden liggen er altijd mooi bij. Het maakt niet uit of u een vakantie boekt naar de Franse Alpen of naar de Oostenrijkse Alpen, overal zijn er mooie wandelpaden aangelegd die goed zijn bewegwijzerd. U doet er wel verstandig aan om een plattegrond mee te nemen. Neem ook voldoende proviand en drinkwater mee, vooral in de zomermaanden.

Lente in de Alpen

In de maanden maart / april is het ook de Alpen lente. De mooie bergweiden staan dan in volle bloei en de koeien kunnen weer genieten van het verse gras. Dit is de ideale tijd om lange tochten te maken en vervolgens de nacht door te brengen in een gezellig knus pension hoog in de bergen. Al wandelend komt u langs de mooiste plekjes en het is dan ook raadzaam om een digitale camera en een extra accu mee te nemen. Neem ook een dikke jas mee want als de zon onder is, koelt hjet snel af!

Fietsen in de Alpen

Iedereen kent de Franse Alpen uit de Tour de France maar het is natuurlijk veel leuker om ze zelf te beklimmen. Wordt het de Col de Vars, de Col d’Izoard of de Col de la Bonette? De Alpe d’Huez mag zeker niet op uw klimlijstje ontbreken. Deze berg heeft vele Nederlandse winnaars gekend. Andere bekende bergen zijn de Galibier en de Croix de Fer. Deze laatste bergen moet u echt met ontzag beklimmen want het zijn echt flinke stukken met een stijgingspercentage van boven de 10%. Als u eenmaal boven bent, moet u ook nog eens gaan afdalen. Doe altijd een helm op, want een ongeluk zit in een klein hoekje!

Mountainbiken in de Alpen

Als fietsen op een geasfalteerde weg voor u te gewoon is, pak dan de mountainbike en ga crossen in de bossen. Vooral in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk zijn vele speciale mountainbike parcours aangelegd. Deze zijn onderverdeeld in verschillende moeilijkheidsgraden. Het ius raadzaam om een helm te dragen en diverse beschermers. De kans op valpartijen is groot en u wilt een leuke vakantie in de Alpen niet afsluiten met een bezoek aan het ziekenhuis.

Skiën in de Alpen

In de wintermaanden kunt u natuurlijk gaan skiën in het Sauerland in bijvoorbeeld Winterberg. Maar als u echte afdalingen wilt hebben en grote pistes, dan moet u toch echt naar de Franse, Zwitserse of Oostenrijkse Alpen. Bekende wintersportgebieden zijn Salzburg, Val Thorens, Saalbach, Hinterglem en Westendorf. Geniet van de sneeuw, het lekkere skiën en natuurlijk het apres-skiën! Een vakantie in de sneeuw is altijd leuk! U kunt ook gebruik maken van Wintersport vroegboekkorting of kras reizen voor korting voor uw wintersport vakantie. Wanneer je van de natuur houdt kun je ook kiezen voor Ierland of Schotland! Gebruik touroperators als Solmar voor een heerlijke vakantie in de sneeuw!

Wintersport is erg leuk om te doen en we hebben dan ook diverse accommodaties beschikbaar in combinatie met of zonder skipas. Er zijn vele mooie plaatsen om te genieten van een heerlijke wintersport vakantie, zie ons uitgebreide aanbod en boek gemakkelijk online! U kunt al boeken vanaf 1 persoon maar ook groepen zijn ook mogelijk, er zijn vaak diverse kortingen beschikbaar wanneer u voor een groepsvakantie gaat. U kunt voor een vakantiehuis kiezen maar ook voor een hotel of appartement. Tevens kunt u gebruik maken van diverse vroegboekkorting acties als u ruim van tevoren uw vakantie boekt.

Vakantie boeken naar de Alpen

Boek nu eenvoudig online uw vakantie naar dit prachtig stukje Europa. De Alpen zijn heel divers en niet voor niets de ideale vakantiebestemming voor zowel in de zomer als in de winter. Meestal word een vakantie naar de Alpen dan ook geboekt voor degene die een actieve vakantie willen hebben. Denk hierbij aan mooie wandeltochten in de zomer, mountainbiken, raften en kanoën. In de winter kan je lekker los gaan vanaf de diverse prachtige skipistes of een heerlijke langlauf toch door de prachtige dalen welke bedekt zijn met sneeuw. Kortom een vakantie boeken naar de Alpen is een vakantie vollop genieten van rust en tegelijk actief bezig zijn. Ze zeggen wel eens dan de berglucht gezond is, en wij kunnen u vermelden dat als u een heerlijke vakantie heeft gehad in de Alpen dat je ondanks dat het druk kan zijn je toch fris terugkomt. Als je met de auto naar deze prachtige bestemmingen reist kan het zijn dat je 1 of meerdere vignetten nodig hebt. Wanneer je dit wilt controleren of een vignet wilt bestellen kan dat online op vignet.nl.

Boek nu eenvoudig online uw vakantie naar een van de vele bestemmingen in de Alpen. Hiervoor kunt u o.a. onze Alpenvakantie vergelijkingstool gebruiken of rechtstreeks naar een van de aanbieders van Alpenvakanties gaan.

Alpen.nl
Logo
Shopping cart