Alpen Oostenrijk

Wie aan Oostenrijk denkt, denkt direct aan de Alpen. Oostenrijk is dan ook een echt Alpenland; de Alpen beslaan maar liefst twee derde van het land. De Oostenrijkse Alpen hebben natuurlijk zowel in de zomer als in de winter een hoop te bieden. Wie Oostenrijk in de zomer met een bezoek vereerd kan zich op diverse manieren vergapen aan de prachtige natuur. Wat te denken van een heerlijke wandel- of fietstocht? Maar ook sporten als paardrijden, tennissen, zwemmen, mountainbiken, vissen, zeilen, raften en canyoning behoren in veel van de vakantiedorpen van de Oostenrijkse Alpen tot de mogelijkheden. In de winter is het natuurlijk genieten met de latten onder gebonden of natuurlijk even los gaan tijdens de Apres ski feesten.

Vind hier het volledige aanbod aan Oostenrijk vakanties terug <<===Alpen Oostenrijk

Uniek in Oostenrijk

Wat uniek is en wat u zeker moet doen als u een liefhebber bent, is golfen in de Oostenrijkse Alpen. Nergens ter wereld komt u zulke prachtig gelegen golfbanen tegen. Wie wat meer actie zoekt kan uiteraard diverse vormen van alpinisme uitoefenen. Met name in de zomermaanden wordt er in de Oostenrijkse vakantiebestemmingen veel aandacht besteed aan gezinnen met kinderen. Kinderen kunnen vaak genieten van hoge kortingen en aan het vermaak van de jeugd is uiteraard gedacht. Naast een potje golf in de Oostenrijkse bergen kunt u van veel meer unieke ervaringen in Oostenrijk genieten. In de Lente/Zomer is Oostenrijk een heerlijk gebied om een actieve vakantie te houden. Het prachtige berglandschap zorgt ervoor dat u hier kunt genieten van mooie wandeltochten, maar ook op de fiets is het heerlijk genieten hier in de Alpen.

Een vakantie korting voor Oostenrijk is kiezen voor een prachtige vakantie waarbij genieten van de natuur en omgeving centraal staat. Het is geen land voor een ideale zonvakantie, maar toch kan het in de zomer hier ook heerlijk toeven zijn. Met temperaturen die oplopen tot in de hoogzomer 30 graden is het qua weer enigszins te vergelijken met Nederland. Echter hoe hoger je de bergen in gaat hoe koeler het word, want de Alpen in Oostenrijk kennen een paar prachtige gletsjers welke u ook kunt bezoeken. Een zeer unieke ervaring om met je korte broek en t-shirts in de auto te stappen en vervolgens bij de gletsjers je toch maar om te kleden omdat de temperatuur tot het vriespunt gedaald is.

Wintersport Oostenrijk

In de wintermaanden zijn de Oostenrijkse Alpen nog populairder bij de Nederlanders. Skiërs, snowboarders en langlaufers kiezen natuurlijk niet voor niets vaak voor een vakantie in de Oostenrijkse Alpen. De hooggelegen wintersportplaatsen zijn sneeuwzeker en in de iets lager gelegen gebieden staan de sneeuwkanonnen altijd paraat. Aan sneeuw dus geen gebrek tijdens een wintersportvakantie in Oostenrijk. Het grote verschil met andere wintersportlanden is echter de Oostenrijkse gezelligheid. Hoewel het een Frans woord is, is vooral de Oostenrijkse après-ski wereldberoemd. Plaatsen als Saalbach, Mayrhofen, Kirchberg en skigebied Kaprun kunnen elk jaar weer rekenen op duizenden Nederlandse wintersporters die genieten van de goede wintersportmogelijkheden en de Oostenrijkse ‘gemütlichkeit’ in de avonduren. Wanneer u met de auto naar Oostenrijk reist zult u 1 of meerdere vignetten in bezig moeten hebben. Een vignet voor Oostenrijk bestellen kan dat hier online.

Met name de regio’s Tirol en Salzburgerland herbergen veel wintersportplaatsen, maar ook in Karinthië, Oberösterreich, Stiermarken en Vorarlberg zijn er uitstekende mogelijkheden. Oostenrijk is daarom ook niet voor niets een van de meest favoriete plaatsen in de winter onder Nederlanders. Het is een combinatie van prachtige pistes, heerlijke gemoedelijke cultuur en allerlei faciliteiten die Oostenrijk zo geliefd maken. Mocht u nog nooit op vakantie zijn geweest in de Alpen dan zouden we u Oostenrijk ook zeker aanbevelen. Een Wintersport vakantie naar Oostenrijk is kiezen voor een heerlijke vakantie.

Alpen.nl
Logo
Shopping cart