Alpen Duitsland

Alpen Duitsland

Duitse AlpenDe Duitse Alpen Beierse streken verrassen u met hoogtepunt na hoogtepunt en er komt geen einde aan de schoonheid. Vorsten, abten, priesters, burgers en gerenommeerde bouwmeesters uit vervlogen eeuwen lieten als erfenis verbazingwekkende bouwmonumenten en prachtige dorpjes na. Met haar landschappelijke coulisse maakt de natuur het verschijningsbeeld compleet.

Franken bestaat uit een mozaïek van landschappen: veel bos en water, bergen en open vlakten, zonovergoten wijnbergen en uitgestrekte wandelgebieden zijn de charme van Franken, tussen Rhön en Altmühltal, tussen Spessart-Main-Odenwald en het Fichtelgebergte. Hier kunt u op ontdekkingstocht door adembenemend mooie landschappen en naar charmante stadjes en steden. Een perfect parcours voor natuurliefhebbers, met de fiets, te voet of per kano.

Bekijk hier de beschikbare vakanties naar de Duitse Alpen <<==

Over de Duitse Alpen

De streek Allgäu-Bayerisch Schwaben wordt omlijst door Oberbayern en Franken en grenst in het westen aan Baden-Württemberg. Een zacht glooiend landschap naar de Alpen, kristalheldere meren, groene weiden en hoge bergen vormen de charmes van de streek – van Augsburg, Donau en Ries tot aan de Allgäu. Het mag dan ook niet verbazen dat koning Ludwig II juist hier met zijn sprookjeskasteel Neuschwanstein zijn droom van een andere wereld realiseerde. Een paradijs voor alle bergbeklimmers, watersporters in de zomer en voor skiërs in de winter.

De beide hoogste punten in het zuiden zijn de Watzmann bij Berchtesgaden en de Zugspitze bij Garmisch. Van het oosten naar het westen strekt Oberbayern zich uit van de Salzach tot aan de Lech, in het noorden via Ingolstadt en de Donau tot aan het Altmühltal en de Juratoppen. Een indrukwekkende bergwereld, een lieflijk Vooralpenlandschap, moreneheuvels en uitgestrekte vlakten, karakteristieke rivieren en ongeveer 200 meren bepalen het beeld van Oberbayern. En dan zijn er nog de steden en de plaatsen vol kunst en cultuur – waarvan de cultuurmetropool München de belangrijkste is.

Vakantie naar de Duitse Alpen

Misschien zijn de Duitse Alpen niet zo indrukwekkend als in Oostenrijk of Zwitserland, maar zeker nog de moeite waard om eens doorheen te trekken. Het zijn namelijk prachtige gebieden waar u urenlang rond kunt lopen en kunt genieten van bijzondere omgevingen. Het is ook een stuk minder toeristisch waardoor u veel meer kunt genieten van de rust, zeker in de winterse periode. U boekt hier dan ook voordelig een leuke vakantie naartoe en heeft een stuk kortere reistijd. Voor de wintersporters is dit gebied wel minder interessant omdat de pistes hier een stuk minder zijn dan als je hoger de Alpen in gaat, maar als u alleen voor een rustige en mooie vakantie naar de Alpen wilt gaan dan zijn de Duitse Alpen zeker een aanrader. Voor Duitsland is een milieusticker nog en deze kunt u online bestellen op vignet.nl. Milieusticker Duitsland bestellen en gemakkelijk per post thuisbezorgd.

Alpen.nl
Logo
Shopping cart