Alpen Zwitserland

Alpen Zwitserland

De Alpen nemen ongeveer 60 procent van het landoppervlak van Zwitserland in beslag. Het is dan ook niet gek dat een vakantie in Zwitserland meestal in het teken staat van bergen. In de zomer genieten vakantiegangers voornamelijk van het prachtige landschap dat de Zwitserse Alpen te bieden hebben. Dit kan uiteraard op tal van manieren en iedereen kan op zijn of haar eigen niveau de natuur verkennen. Een ontspannen wijze om Zwitserland te ontdekken is met een fiets- of wandeltocht, waarbij ontspannen uiteraard relatief is aangezien een tocht door de bergen flink pittig kan zijn. Het landschap van de Zwitserse Alpen is ook uitermate geschikt om er op uit te trekken met een mountainbike, vooral op zogenaamde ‘off road’ paden kan dit heel zwaar zijn, houd hier dus rekening mee!

Bekijk hier de beschikbare vakanties naar de Zwitserse Alpen <<===

Wintersport Zwitserland

Wie in de wintermaanden op vakantie gaat naar de Zwitserse Alpen gaat natuurlijk voor de wintersport. In de Zwitserse Alpen vinden we talloze plaatsen waar alle vormen van wintersport beoefend kunnen worden; skiën, snowboarden, langlaufen en rodelen zijn nog maar enkele van de vele mogelijkheden. Wintersport in Zwitserland is over het algemeen net iets anders dan in landen als Frankrijk en Oostenrijk. De ski-oorden zijn iets luxer en iets meer mondain. Het eten is er vaak wat beter, maar ook wat duurder dan in de omringende Alpenlanden. Wie tijdens een wintersport wil baden in luxe en zich helemaal in de watten wil laten leggen kiest voor klassieke wintersportdorpen als Arosa en Gstaad. Maar ook plaatsen als Saas Grund, Saas Fee, Verbier en Wengen zijn zeer populair onder Nederlanders. Zwitserland heeft voor elk wat wils te bieden en is dan ook voor veel mensen het ultieme wintersportland. Natuurlijk zijn ook in Zwitserland alle vormen van alpinisme te beoefenen; rots klimmen, ijs klimmen, gletsjertochten, enzovoort.

Wanneer u per auto naar Zwitserland reist adviseren wij te controleren of u een vignet of milieusticker nodig heeft. Bekijk hier de milieusticker Zwitserland om te controleren.

Een vakantie naar Zwitserland in de winter is dan ook bijzonder populair. Heerlijk genieten van luxe in de diverse vakantieoorden in de Zwitserse Alpen. Het is dan ook niet voor niets dat mensen die van wat meer luxe en wellnes achtige activiteiten houden dan ook een wintersport vakantie naar Zwitserland boeken. U kunt hier overdag heerlijk genieten van de wintersport activiteiten en ’s avonds tot rust komen in de diverse wellness centra. En ondanks dat het hier een stuk luxer oogt vallen de prijzen nog best wel mee, zeker als u voor een last minute vakantie gaat of juist een vroegboekkorting vakantie naar Zwitserland boekt is het goed betaalbaar.

Zwitserland in de zomer

Als de zon weer wat meer gaat schijnen in de lente en de zomer komen de Zwitserse Alpen meer tot leven. Met de prachtige groene Alpenweides en de bijzonder mooi bergmassieven waar Zwitserland tussen licht kunt u hier heerlijk genieten van luxe vakantie-oorden en heerlijke wandeltochten. Ook in de zomer is een vakantie naar Zwitserland een echte aanrader, de temperaturen liggen ruim boven de 20 graden over het algemeen en u kunt vele leuke activiteiten ondernemen als u hier zin in heeft. Gewoon genieten van de luxe hotels en vakantie-oorden met diverse wellness centra is natuurlijk ook een goede optie. Zwitserland is dan misschien geen zonvakantie oord, maar genieten van de omgeving en luxe kan hier zeer zeker wel!

Alpen.nl
Logo
Shopping cart