Tirol

Tirol

De hoofdstad van Tirol is het beroemde Innsbruck. In deze Provincie met bijna 690.000 inwonders kunt u imposante bergen met eeuwige sneeuw vinden en is dus ideaal voor een wintersport vakantie door prachtige skigebieden en een ruim aanbod aan vakantiehuizen en campings. Het is een zeer typische vakantiestreek met beelden van de authentieke kabelbanen, watervallen, bossen en rotskloven. Eigenlijk kunt u van alles beleven in Tirol tijdens uw vakantie. U kunt bijvoorbeeld een aangename wandeling ondernemen, een mooie panoramische autorit maken of uiteraard gaan wintersporten. Tirol staat ook bekend om haar bergklimmers.

Alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie zijn hier aanwezig en met zijn prachtige natuur en moderne voorzieningen trekt deze streek dan ook velle toeristen uit binnen- en buitenland. De streek is gelegen tussen Duitsland en Italië , en tussen Vorarlberg en Salzburg.

De bergketens in het noorden zijn zeer massief en grillig. De meeste bekende bergketens zijn de Lechtaler Alpen, het Kaiser- en Rofan-gebirge en de Karwendel. Aangezien dit vooral hooggebied is zijn deze berglandschappen veel moeilijker toegankelijk dan de zuidelijke bergketens aan de Italiaanse grens. Dit zijn onder andere de bergketens Ötztaler, Stubaier en de Zillertaler Alpen. Zillertal, een van de meest bekende bergketens van heel Oostenrijk, ligt ten oosten van de hoofdstad Innsbruck.

Tijdens het keizerschap van Augustus werden de eerste kampen van de Romeinen gebouwd in dit gebied wat tegenwoordig aan Oostenrijk toebehoort. Ook bouwden de Romeinen hier hun eerste wegen, zoals die over de fameuze Brennerpas. De Beiers vestigden zich hier na de val van het Romeinse rijk. Het huidige Tirol ontstond in de twaalfde eeuw, als een graafschap onder Meinhard II. Het kreeg zijn naam door een kasteel in het huidige Zuid-Tirol, Merano. Dit gebied behoort overigens tegenwoordig toe aan Italië.

In de veertiende eeuw verkregen de Habsburgers Tirol en het verwierf grote macht onder leiding van Maximiliaan de Eerste. De keizer werd later begraven in Innsbruck. De Tirolers staan bekend om hun drang naar onafhankelijkheid. Zo versloegen ze in het begin van de achttiende eeuw de Beieren in een poging Tirol te veroveren. Later in 1809 verzetten ze zich fier tegen Napoleon en wederom Beierse troepen.

Na de Eerste Wereldoorlog werd Tirol in twee delen gesplitst: Oostenrijks Tirol en Italiaans Zuid-Tirol. Het Oostenrijkse Tirol bestaat uit twee gedeeltses: Noord-Tirol, en het veel kleinere Oost-Tirol in de nabijheid van de stad Lienz.

Alpen.nl
Logo
Shopping cart