Haute-Savoie

Haute-Savoie

Haute-Savoie is één van de 5 regio’s die samen de Franse Alpen vormen. De regio maakt deel uit van Rhône-Alpes en grenst aan Ain en Savoie, alsmede Zwitserland en Italië. De hoogste berge van Frankrijk, de beroemde Mont-Blanc, ligt in dit gedeelte van de Franse Alpen. Uiteraard bevindt zich hier een skigebied: het wereldberoemde plaatsje Chamonix.

Een ander beroemd skigebied ligt op de grens met Zwitserland: Les Portes du Soleil. Tenslotte is er nog het iets minder bekende skigebied Aravis. Gelegen tussen de Mont-Blanc en het Zwitserse Geneve.

Haute Savoie is verder op te splitsen in de vier arondissementen Annecy, Bonneville, Saint-Julien-en-Genevois en Thonon-les-Bains.

De Haute-Savoie heeft een naam hoog te houden als het om toerisme gaat. Zowel liefhebbers van kuuroorden & wellness, watersporters en strandliefhebbers kunnen hier aan hun trekken komen. De plaatsen rond het schitterende Lac Leman (beter bekend als meer van Geneve) zijn sowieso prettig als is het alleen maar om er rond te struinen. U kunt de schoonheid van de pittoreske plaatsjes Annecy en Thonon-les-Bains haast niet voorstellen. Geniet er van een heerlijke Pinot Gris in de zomer op een terrasje zouden wij zeggen, of met een cognacje in de winter.

Het Mont-Blanc massief biedt dan ook 365 dagen per jaar toerisme. Zodra de wintersporters verdwenen zijn als sneeuw voor de zon, komen de eerste liefhebbers van uitdagende wandeltochten al aanzetten.

Liefhebbers van ontspannen rondstruinen in een historisch plaatsje raden we serieus aan om het oude stadje Yvoire te bezoeken. Een ander historisch plaatsje dat de moeite waard is is Cluses. Dit plaatsje verwierf beroemdheid door haar vele kundige horlogemakers. Een bezoekje in het lokale museum Musée de l’Horlogerie et du Décolletage zal u een hoop inzicht geven in dit vakgebied.

Ook het plaatsje La Clusaz mag niet ontbreken op uw lijstje van te bezoeken plaatsjes. Het is een mooi rustig plaatsje met een nabijgelegen bergmeer dat veel wandelaars aantrekt.

Boek via een van onze partners gemakkelijk een vakantiehuis in regio Haute Savoie Frankrijk en geniet van een heerlijke vakantie in deze prachtige streek met veel bezienswaardigheden en gezellige hotels en culinaire restaurants!

Alpen.nl
Logo
Shopping cart