Zentralschweiz

Zentralschweiz

In het begin was er Midden-Zwitserland. Hier begon Zwitserland met het Bondgenootschap van de Urner, Schwyzer en Unterwaldner op de Rütli. En met de bouw van de Schöllenenbrug het doorvoerverkeer over de Gotthard en met de opening van de eerste tandradbaan van Europa in 1871 de Rigi op het reistijdperk. Dit bergachtige land rondom het Vierwoudstrekenmeer en het zachte merenplateau is rijk aan historische bezienswaardigheden en landschappelijk schoon.

Tell-monument en ruige bergtoppen, drukke steden en afgelegen dalen, barokke kloosters en wilde ravijnen. Door schuim schieten surfers voort, trekken stoomboten majesteitelijk hun spoor, tegen de hemel bontgekleurde hanggliders als vlinders. Naar de toppen gaan spoortjes, glijden gondels: Oer-Zwitserland, Vrijetijds-Zwitserland, Vakantie-Zwitserland.

In de hooggelegen gebieden tot 3020 meter ligt er het hele seizoen poedersneeuw. Wat wil een mens nog meer? Skiën en snowboarden op goed geprepareerde pisten, poedersneeuwafdalingen, langlaufen met bergen als achtergronddecor, wandelen door een betoverend winterlandschap, uitstapjes naar bergrestaurants en de wereldberoemde kloosters in Centraal Zwitserland en tot slot een bezoek aan Luzern met zijn historische kapelbrug. Hier blijft geen vakantiewens onvervuld.

Alpen.nl
Logo
Shopping cart