Alpen Frankrijk

Franse Alpen

De Franse Alpen zijn het meest westelijke deel van de Alpen. De Franse Alpen grenzen aan zowel Italië als Zwitserland. Dit gedeelte van Frankrijk is zowel in de zomermaanden als in de wintermaanden het bezoeken meer dan waard. In de zomer wordt deze regio gekenmerkt door besneeuwde bergtoppen, prachtige meren, watervallen en snelstromende riviertjes, bloemrijke velden en dichte bossen. U kunt tijdens de zomermaanden deze regio op talloze manieren verkennen: wandelen, fietsen, mountainbiken, bergbeklimmen, wildwatervaren, paragliden of zeilen… De grote gondels die in de wintermaanden dienstdoen als skiliften staan ook in de zomer niet stil. Pak de lift naar boven en geniet op een ontspannen manier van het prachtige uitzicht dat de Franse Alpen te bieden hebben.

Bekijk hier de beschikbare vakanties naar de Franse Alpen <<==

Winter in de Franse Alpen

In de wintermaanden zijn het uiteraard de diverse wintersporten die de klok slaan. In de Franse Alpen vinden we de hoogst gelegen wintersportgebieden van de Alpen, sneeuw is dus verzekerd! Ook de Mont Blanc, met zijn 4810 meter de hoogste berg van de Alpen, bevindt zich in het Franse deel van de Alpen. Skiën, snowboarden, langlaufen en vrijwel iedere andere vorm van wintersport kunt u beoefenen in de Franse Alpen. Jaarlijks maken dan ook duizenden toeristen uit heel de wereld gebruik van deze mogelijkheid, waaronder veel Nederlanders.

Qua oppervlakte zijn de Franse Alpen te vergelijken met Nederland. Daar houdt de vergelijking tussen het vlakke Nederland en het bergachtige deel van Frankrijk dan ook direct op. Op deze website hebben wij de Franse Alpen onderverdeeld in vier departementen: Hautes-Alpes, Haute-Savoie, Isere, Savoie. Hier vindt u alle informatie die u zoekt over de regio’s van de Franse Alpen.

Zomervakantie in de Franse Alpen

In de zomer verandert de hele streek in een vakantieregio waar liefhebbers van kamperen en natuur graag verblijven op een camping in de Franse Alpen, er zijn veel campings en tevens ook mini campings te vinden in bijvoorbeeld Annecy Doussard en Bourg d’oisans, deze campings kunt u gemakkelijk boeken via EuroCamp.nl. Met een ruim aanbod aan accommodaties en campings kunt u voordelig uw vakantie boeken naar dit prachtige gebied. De Franse Alpen zijn namelijk een prachtig gebied waar de natuurliefhebber en de actieve vakantie liefhebbers kunnen genieten.

Wat veel mensen niet weten is dat ze een milieusticker nodig hebben wanneer ze naar Frankrijk reizen per auto. U kunt een vignet of milieusticker voor Frankrijk gemakkelijk online bestellen.

Omdat het aanbod aan vakantiehuisjes en chalets hier vooral op de winter gericht is, kunt u in de zomerperiode vaak een stuk voordeliger uw vakantie hier naartoe boeken. Voor degene die lekker in Europa willen rondtrekken en de Alpen een bezoekje willen brengen is het dan ook goed betaalbaar. In de Franse Alpen kunt u daarbij ook heerlijk genieten van diverse activiteiten die typisch Frans zijn of juist bij de Alpen horen zoals raften, wandelingen, fietstochten en bergbeklimmen.

Pharos Reizen Wintersport

Alpen.nl
Logo
Shopping cart