Val Venosta

Val Venosta

Het Val Venosta, ook wel Vinschgau vallei genoemd, is het bovenste gedeelte van de Adige vallei, dat in het westelijke gedeelte van de provinci Bolzano-Bozen. De vallei loopt in west-oostelijke richting tussen de Resia pas en Marano.

In dit gebied liggen appelgaarden die kunstmatig geïrrigeerd worden. Het gebied is namelijk tamelijk warm en er valt vrijwel geen neerslag. Het merendeel van de bevolking spreekt Duits als voertaal in dit gebied. Slechts drie procent van de bevolking spreekt Italiaans als moedertaal.

Vinschgau (Venosta) is tevens de naam van het district waarin dertien gemeenschappen vallen. Dit zijn de volgende gemeentes: Glorenza, Curon Venosta, Castelbello-Ciardes, Lasa, Laces, Malles Venosta, Martello, Prato allo Stelvio, Silandro, Sluderno, Senales, Stelvio en Tubre.

In deze regio kunt u tevens de hoogste berg van Zuid-Tirol vinden, namelijk de Ortler met een hoogte van maarliefst 3905 meter, in het brede dal van Val Venosta zijn prachtige landschappen en appelboomgaarden en wijngaarden te vinden, het is een prachtig, cultureel landschap en in deze provincie vind u veel artistieke inwoners zoals kunstenaars, in deze regio zijn zeer veel mooie bezienswaardigheden te vinden zoals keren, kloosters en wandelen is hier ook zeker een aanrader door de prachtige uitzichten en in de zomer natuurlijk het prettige, Italiaanse klimaat.

Alpen.nl
Logo
Shopping cart