Val Pusteria

Val Pusteria

Het Val Pusteria is onderdeel van de Italiaanse Alpen en ligt gedeeltelijk in Oostenrijk en gedeeltelijk in het Italiaanse Zuid-Tirol. In Val Pusteria wordt zowel Duits als Italiaans als voertaal gehanteerd.

De rivier Rienza heeft grotendeels zorg gedragen voor de vorming van het dal. Deze rivier ligt bijna in zijn geheel in deze vallei. Het Val Pusteria ligt noordelijk van de hogere Dolomieten, het hoge berggebied van de Italiaanse Alpen.

Er liggen maar liefst twee natuurparken in deze vallei die beiden zeker de moeite waard zijn: Parco Naturale Dolomiti di Sesto en Parco Naturale Vedrette di Ries.

Hoofdstad en belangrijkste stad van deze streek is Bolzano (ook wel Bozen genoemd) met een inwonertal van om en nabij de honderdduizend mensen. De regio om de stad heen telt in totaal zelfs een honderdveertigduizend inwoners. Hoewel de regio voornamelijk Duitstalig is, is het in Bolzane precies omgekeerd: hier spreekt het merendeel van de bevolking Italiaans.

Dit gebied leent zicht uitstekend voor diverse vormen van toerisme. U kunt hier actief wandelen, fietsen en skiën. U kunt echter ook prima astronomisch genieten in combinatie met de locale wijnen. Verder zijn er een drietal interessante kastelen te bezichtigen en is er uiteraarde de beroemde ijsmummie Otzi in het Archeologiemuseum.

Alpen.nl
Logo
Shopping cart