Meer van Genève

Meer van Genève

Genève is een kanton in het westen van Zwitserland. Het kanton ligt aan het Meer van Genève en wordt doorstroomt door de Rhône. Het kanton is vrijwel geïsoleerd van de andere Zwitserse kantons. Het kanton grenst alleen aan het kanton Vaud. Voor de rest grenst het aan Frankrijk, de departementen Ain (noorden) and Haute-Savoie (zuiden). Een enclave van het kanton bevindt zich in Vaud.

Het kanton wordt gedomineerd door de stad Genève. Het is een centrum voor handel en banken. Veel Zwitserse banken bevinden zich in Genève, speciaal op het gebied van “private banking”. De diensten zijn het belangrijkst, er bevinden zich enige hoofdkantoren van internationale bedrijven en organisaties in Genève, bijvoorbeeld de Verenigde Naties, de internationale post unie, het Rode Kruis en de wereldgezondheidsorganisatie. In de landelijke gedeelten wordt voornamelijk granen en wijn geproduceerd.

Vele beroemde en duurdere horlogemerken komen uit Genève. Genève heeft een eigen internationaal luchthaven Genève-Cointrin, bovendien is het aangesloten op de Franse TGV.

<a href=”http://en.belvilla.org/content/redirect/tradetracker/?tt=299_10776_173839_&amp;r=” target=”_blank” rel=”nofollow”><img src=”http://ti.tradetracker.net/?c=299&amp;m=10776&amp;a=173839&amp;r=&amp;t=html” width=”468″ height=”60″ border=”0″ alt=”Reserveer nu uw Zwitserland vakantie bij Belvilla!” /></a>

Alpen.nl
Logo
Shopping cart