Vorarlberg

Vorarlberg

In Voralberg wonen circa 340.000 Oostenrijkers. Na wenen is het de kleinste Provincie van Oostenrijk. De cultuur en maatschappij heeft meer weg van de Zwitserse dan die van de Weners. Vorarlberg is een van de bekendste toeristische provincies van het land. Voornamelijk komt dit door zijn mooie bergen, wonderschone natuur en vele bekende winstersportoorden. Het is eigenlijk al een toeristenplaats sinds de oudheid met als eerste de Ilyriërs en vervolgens de Kelten, Romeinen, Alemannen en Reto-Romanen.

De Vorarlbergers hebben nagenoeg een Zwitsers dialect en noemen hun regio liefkozend het Ländle. Het landschap van deze streek is zeer afwisselend en strekt zich uit van het Bodenmeer tot aan Bregnzer Wald en het rustige Brandner en drukke Montafanal in het zuiden. Het grootste gedeelte van Vorarlberg wordt in beslag genomen door de Alpen. Bij de boomgrens bepalen bossen, boomgaarden en boerderijen het beeld. De Zwitserse oriëntatie is feitelijk een gevolg van het berggebied. Door de bergtoppen werd het contact tussen Vorarlberg en de rest van Oostenrijk bemoeilijkt. Ondanks de bouw van de moderne Arlbergtunnel is daar vandaag de dag nog weinig aan veranderd.

Door prachtige skigebieden is Vorarlberg (Oostenrijkse Alpen) erg in trek bij wintersporters, rondom het skigebied zijn vele campings en hotels te vinden en het is ook niet moeilijk om hier een vakantiehuis te vinden dichtbij het skigebied zodat u optimaal van uw ski vakantie kunt genieten in Oostenrijk, in de Alpen kunt u overal eigenlijk wel vakantiehuizen en chalets vinden die u via Belvilla of Chalet.nu gemakkelijk online kunt reserveren, tevens zijn er ook mogelijkheden om skimateriaal te huren online, dat scheelt een hoop werk, indien u niet met de auto op wintersport wilt kunt u ook met de skitrein naar Oostenrijk.

Alpen.nl
Logo
Shopping cart