Ticino

Ticino

Tessin of Ticino (Nederlands soms ook: Tessino) is het zuidelijkste kanton van Zwitserland en bijna volledig Italiaanstalig, op de Duitstalige gemeente van Bosco/Gurin na. Samen met een deel van het kanton Graubünden (Italiaans: Grigioni) maakt het deel uit van het zogenaamde Svizzera Italiana (Italiaanssprekend Zwitserland). Het kanton ligt aan de zuidkant van de Alpen. Het grenst aan Italië en de kantons van Graubünden, Uri en Wallis.

Aan het meer van Lugano ligt de Italiaanse exklave Campione d’Italia, dat geheel door Zwitsers gebied is omgeven. Het hoogste punt van kanton Ticino is de 3402 meter hoge Adula. Het grootste deel van het Meer van Lugano en het noordelijkste gedeelte van het Lago Maggiore liggen in dit kanton.

De meeste toeristen zijn te vinden rondom de meren Lago Maggiore en Meer van Lugano, vooral nabij de plaatsen Ascona, Locarno en Lugano. De bergdalen Valle Maggia, Valle Verzasca en Valle Blenio zijn erg geliefd bij bergwandelaars en klifduikers, deze laatste sport wordt vooral beoefend vanaf de rotswanden bij Ponte Brolla. Op enkele plaatsen in de Tessiner bergwereld kan op bescheiden schaal gewintersport worden.

Enkele van de meest bezienswaardige plaatsen van Ticino zijn de hoofdstad Bellinzona, met zijn prachtige kastelen, Locarno, het authentieke bergdorp Corippo in het Valle Veszasca en Morcote aan het Meer van Lugano.

Vind via onze partnersite Belvilla gemakkelijk een leuk vakantiehuis in een van de bekende skigebieden in de Zwitserse Alpen, boek uw vakantiewoning gemakkelijk online.

Reserveer nu uw Zwitserland vakantie bij Belvilla!

Alpen.nl
Logo
Shopping cart