Ostschweiz

Ostschweiz

Het prachtige Oost-Zwitserland is bekend om zijn glinsterende Bodenmeer, het heuvelachtige Appenzellerland en de Alpengebieden in Toggenburg, in het vakantiegebied Heidiland en in Glarnerland. En in de verte, vanuit het Rijndal, heet Vaduz u welkom, bekend om haar prachtige kasteel.

Het gebied is een paradijs voor fietsers. U kunt er heerlijk fietsen dankzij het netwerk van goed bewegwijzerde fietspaden. Of u nu rond het Bodenmeer van vissersdorp naar vissersdorp fietst, of met een mountainbike hoge bergen wilt beklimmen: het fietsplezier is grenzeloos. Kinderen met hun ouders zijn bijzonder welkom in Oost-Zwitserland. Ideale trekpleisters zijn bijvoorbeeld de griezelig mooie “Toggenburger Legendenweg”, het “Heidipfad” ten noorden van Bad Ragaz, en de speelterreinen van “Dwerg Baartli” in Braunwald. Liefhebbers van kunst en cultuur raden wij aan een bezoek te brengen aan St.Gallen, waar u het tot werelderfgoed uitgeroepen kloostercomplex kunt bewonderen, met de prachtige, in barokstijl opgetrokken basiliek.

Een andere aanrader is het historische stadje Schaffhausen ten zuiden van de Munot-vesting. Verder kunnen wandelaars, die een goede uitspanning weten te waarderen op de wandelroute, in het Alpstein-gebied volop genieten. In de 28 berghotels worden gasten en wandelaars met specialiteiten uit het Appenzellse land verwend. Ook wellness is te vinden op de begen: in het Glarnerland bijvoorbeeld kunt u, nadat u de klim van de Berglialp achter de rug heeft, van een stevige maaltijd genieten. Vervolgens kunt u een heerlijk schoonheidsbad nemen in een tobbe met wei, waarna u lekker in bed kunt duiken.

De skigebieden in Oost-Zwitserland hebben voor elk wat wils: niet alleen fantastische hellingen voor ski-, snowboard- en carvingliefhebbers, maar ook prachtige panorama’s met meren en bergen. Bijvoorbeeld Flumserberg, de belangrijkste wintersportbestemming tussen Zürich en Chur, of het skigebied Pizol in de vakantieregio Heidiland. Vanaf deze locatie heeft u een prachtig uitzicht op het diepblauwe, fjordachtige Walenmeer.

Achter de zeven bergen, tussen Säntis en Churfirsten, ligt het hooggelegen dal Toggenburg, waar nevel onbekend is. Hier worden de skibergen Gamserrugg en Chäserrugg vooral door gezinnen en snowboardcracks gewaardeerd. Verder zijn voor wintersportfans het gezinsvriendelijke, autovrije plaatsje Braunwald en Elm in Glarnerland zeer de moeite waard, net als Malbun in het vorstendom Liechtenstein. De winterwandelaars en langlaufers komen volop aan hun trekken: de wegen worden goed onderhouden en bij de loipen kunt u genieten van de mooiste uitzichten.

Alpen.nl
Logo
Shopping cart