Savoie

Savoie

Savoie is één van de 5 regio’s die samen de Franse Alpen vormen. Het departement maakt officieel deel uit van de regio Rhône-Alpes. Aangrenzende departementen zijn: Haute-Savoie, Aine, Isère en Hautes-Alpes. Verder grenst deze regio aan Italië.

Van de regios in de Franse Alpen telt Savoie veruit de meester skigebieden. Enkele van de bekendste zijn: Paradiski (Les Arcs en La Plagne), L’Espace Killy (Val d’Isère en Tignes), Valmorel, en de grootste van allemaal Les Trois Vallées.

Savoie is verder opgesplitst in de drie arrondissementen Albertville, Chambéry en Saint-Jean-de-Maurienne.

De grootste stad van Savoie is de agglomeratie Chambéry ( in de stad 58.000 inwoners, de agglomeratie 115.000 inwoners). Chambéry, dat tevens hoofdstad van het departement is, was in vervlogen tijden ook hoofdstad van het onafhankelijke Savoie. De grootste bezienswaardigheid is niet te missen. Dit is het indrukwekkende slot dat gebouwd werd gedurende de veertiende en vijftiende eeuw. Helaas raakte het tijdens twee ernstige branden flink beschadigd in de achttiende eeuw.

Chambéry heeft een eigen luchthaven waar u gunstig naar toe kunt vliegen met een aantal low-cost carriers.

In Nederland zijn ze niet zo bekend, maar dat maakt ze er niet minder om: de wijnen uit Savoie. Vin de Montage in het Frans is wijn afkomstig uit het gebied ten zuiden van Lac Leman. Via onze partner Belvilla kunt u gemakkelijk een leuk vakantiehuis boeken in Savoie Frankrijk en lekker genieten van een heerlijke vakantie in deze prachtige regio!

Alpen.nl
Logo
Shopping cart