Graubünden

Graubünden

Graubünden is het oostelijkste en grootste kanton van Zwitserland. Het is het enige officieel drietalige kanton: Duits, Reto-Romaans en Italiaans zijn er de officiële talen. Graubünden is een van de weinige kantons waarin de keuze voor een religie vrijgesteld was. De inwoners zijn 40,8% protestant en 48,3% Rooms-katholiek (2000).

Het zeer bergachtige Graubünden vormt een belangrijke Europese waterscheiding: het beslaat de bovenloop van de Rijn (de Voor-Rijn en de Achter-Rijn) en van de Inn (het Engadin) en aan de zuidrand zijn nog vier dalen die naar de Adriatische Zee afwateren: het Valle Mesolcina, het Val Poschiavo, het Val Bregaglia (alle via de Po) en het Val Müstair (Münsterdal) (via de Adige). Deze dalen zijn respectievelijk te bereiken via de San Bernardinopas, de Berninapas, de Malojapas en de Ofenpas. De stroomgebieden van de Rijn en de Inn worden onder andere verbonden door de Julierpas, de Flüelapas en de Albulapas.

Via vakantiehuis aanbieder Belvilla kunt u een vakantiehuis / chalet boeken in Graubunden Zwitserland, een prachtige plek voor een (ski)vakantie in het hoogst geleden vakantiegebied in de Zwitserse Alpen, geniet van de prachtige natuur en de sneeuw voor wintersport pret. Een paradijs om te skiën, snowboarden, wandelen en langlaufen.

Graubünden grenst in het westen aan Ticino en Uri, in het noorden aan Glarus en Sankt Gallen en aan Liechtenstein, in het noordoosten aan het Oostenrijkse Vorarlberg en in het zuiden aan de Italiaanse regio’s Lombardije en Trentino-Zuid-Tirol.

Alpen.nl
Logo
Shopping cart